Міжнародний транспортний форум припиняє співпрацю з рф та білоруссю

Міжнародний транспортний форум припиняє співпрацю з рф та білоруссю

Заява
Укрінформ
У Міжнародному транспортному форумі (МТФ) припинять співпрацю з росією та білоруссю через агресію проти України.

Заява 37 країн-учасниць МТФ опублікована на сайті уряду Великої Британії, яка перейняла головування у Форумі, передає Укрінформ.

"Цілеспрямоване руйнування інфраструктури, у тому числі транспортних мереж, є замахом на саму основу, на якій побудований МТФ. МТФ та його країни-члени виступають за сприяння та сприяння розвитку транспортного сектору з метою сприяння економічному та соціальному зростанню та добробуту своїх народів. Тому ми зобов’язуємось припинити будь-яку співпрацю в МТФ з режимами російської федерації та білорусі і вітаємо початкові кроки щодо значного обмеження їхньої участі в організації на позачерговому засіданні Ради управління транспортом МТФ 4 травня 2022 року", - йдеться у заяві.

Країни-учасниці МТФ також заявили про необхідність адаптації загальних правил організації до "безпрецедентних змін обставин, з якими ми стикаємося сьогодні". "Зобов’язуємось переглянути та вдосконалити загальні правила МТФ таким чином, щоб це зміцнило організацію та створило більшу гнучкість, щоб краще давати раду у безпрецедентних ситуаціях у майбутньому", - йдеться у заяві.

Майже 40 країн з різних континентів світу заявили про солідарність за Україною та закликали рф "негайно припинити військову агресію та вивести свої війська з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Читайте також: росіяни знищили 348 об’єктів інфраструктури на Луганщині, зупинились понад 3400 підприємств

"Ми закликаємо МТФ використати свій досвід та аналітичні навички, щоб допомогти демократично обраному уряду України та тим, хто братиме участь у відновленні транспортних систем та інфраструктури України. Наголошуємо на необхідності спільних зусиль для розблокування українських торговельних шляхів і морських портів у Чорному морі, щоб відновити міжнародну торгівлю, особливо сільськогосподарською продукцією, необхідною для запобігання продовольчої кризи", - зазначається у заяві.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-