Штати підтримали комерційний експорт української електроенергії до Європи

Штати підтримали комерційний експорт української електроенергії до Європи

Укрінформ
Тимчасова повірена США у справах України Крістіна Квін запевнила керівництво енергетичної галузі України у політичній підтримці Сполученими Штатами Америки комерційного експорту нашої електроенергії в Європу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Тимчасова повірена США у справах України Крістіна Квін високо оцінила сталу та надійну роботу української енергосистеми і в ізольованому режимі, а особливо - в умовах військового вторгнення росії та цілеспрямованих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури. Американська сторона запевнила у політичній підтримці комерційного експорту української електроенергії в Європу та готовності сприяти цьому процесу», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: На ринку електроенергії утворився дефіцит коштів на €250 мільйонів – Галущенко

Зазначається, що в суботу відбулася робоча зустріч Крістіни Квін з міністром енергетики України Германом Галущенком та керівником НАЕК «Енергоатом» Петром Котіним. Під час зустрічі сторони обговорили стан енергетичного сектору України, питання постачання природного газу, потреби у постачанні пального та питання ринку електроенергії.

Окремо йшлося про наслідки окупації Чорнобильської атомної електростанції, а також утримання російськими військами Запорізької АЕС.

Читайте також: Фінляндія підтвердила припинення поставок російської електроенергії

Як підкреслили в Міненергетики, сторони дійшли згоди щодо необхідності залучення МАГАТЕ для деокупації ЗАЕС, протистояння ядерному тероризму росії та, відповідно, посиленню ядерної безпеки

Як повідомлялося, за словами міністра енергетики Германа Галущенка, українська енергосистема має достатній резерв потужності, щоб забезпечити стабільний експорт. Водночас українська електроенергія допоможе скоротити споживання російського газу європейськими генеруючими підприємствами, що, своєю чергою, зменшить залежність Європи від енергоносіїв держави-агресора. Також повідомлялося, що Укргідроенерго і молдавська компанія ENERGOCOM уклали експортний контракт із продажу електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-