Влада рф несе відповідальність за зупинку газопостачання на Донеччині та Луганщині – ГТС

Влада рф несе відповідальність за зупинку газопостачання на Донеччині та Луганщині – ГТС

Укрінформ
Влада росії несе повну відповідальність за гуманітарні наслідки через перекриття магістрального газопроводу, по якому відбувалось транспортування газу до газопроводів Луганської та Донецької областей.

Про це заявив очільник ОГТСУ Сергій Макогон у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні зранку (11 травня) Газпром на території рф припинив транспортування з рф до точки «Сохранівка». Крім того, на окупованих територіях України несанкціоновано були перекриті крани МГ «Шебелінка - Новопсков», по якому відбувалось транспортування газу до газопроводів Луганської та Донецької областей», - повідомив Макогон.

За його словами, агресор фактично позбавив Україну можливості транспортування газу до споживачів Луганської та Донецьких областей.

«Влада рф несе повну відповідальність за гуманітарні наслідки таких дій», - підкреслив Макогон.

Читайте також: «Качай або плати»: Вітренко натякнув газпрому на новий арбітраж

Як повідомлялося, оператор ГТС України (ОГТСУ) повідомив про втручання окупаційних сил у технологічні процеси, зміни режимів роботи об’єктів ГТС, включно з несанкціонованими відборами газу з транзитного потоку та настання форс-мажорних обставин, які унеможливлюють подальше транспортування газу через ГВС «Сохранівка» та прикордонну компресорну станцію (КС) «Новопсков», що знаходяться на окупованій території.

Із 7:00 11 травня 2022 року приймання газу до ГТС України у фізичній точці з’єднання «Сохранівка» припинено.

Фото: ОГТСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-