За площею посівів Україна цього року відстає на 20-30% — Мінагрополітики

За площею посівів Україна цього року відстає на 20-30% — Мінагрополітики

Укрінформ
Попри активну посівну кампанію, аграрії цього року відстають з площами посівів від минулорічних показників на 20-30% залежно від культури.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, передає Укрінформ.

«Посівна в Україні відбувається досить активно. Є зрозумілі складності, насамперед із логістикою. Складності виникають і з кількістю техніки, велика її кількість на фронті, комендантською годиною та зберіганням посівного матеріалу і палива. Все це призводить до того, що на 20-30% повільніше проходить посівна. Також на певний час зміщує сівбу і погода», — наголосив Сольський.

Міністр зазначив, що аграрії змінюють структуру посівів.

«Основна яра культура, звична для нас, – кукурудза, її посів зменшується. Щоб зекономити, фермери сіють інші ярі культури, наприклад, пшеницю. Зменшується і кількість посівних площ під кукурудзу, замість неї господарства сіють соняшник і сою», — сказав він.

Читайте також: Аграрії отримали на посівну майже 20 млрд грн кредитів — Мінагрополітики

Як повідомлялося, станом на 5 травня 2022 року аграрії засіяли 80% від запланованих площ під ярі культури ранньої групи. У 12 областях сівба ярих культур ранньої групи повністю завершена. Прогнозовані площі посіву основних ярих сільськогосподарських культур під урожай 2022 року на контрольованій Україною території становлять 14,139 млн га, що на 2,778 млн га менше від показника минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-