Метінвест консервує Авдіївський коксохімічний завод

Метінвест консервує Авдіївський коксохімічний завод

Укрінформ
Група «Метінвест» здійснює процес консервації Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ). 

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці Група «Метінвест».

«Група Метінвест робить усе, щоб зберегти життя та здоров’я своїх співробітників і убезпечити їх від ворожих обстрілів. Компанія здійснює процес консервації Авдіївського коксохіму, мінімізувала чисельність персоналу, що працює на промислових майданчиках заводу», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що всі, хто може виконувати свою роботу дистанційно, були переведені на віддалений режим ще на початку березня. Однак продовжують працювати фахівці, які забезпечують зберігання промислових потужностей АКХЗ у період воєнних дій. Більшість із них, на жаль, опинилися 3 травня під ворожим обстрілом після робочої зміни. Атака окупантів була швидка та прицільна. Спеціалісти підприємства навіть не встигли повернутися до заводу до бомбосховищ, які сьогодні стали укриттям для співробітників та жителів Авдіївки.

Читайте також: На Донеччині ворог обстріляв цивільні об'єкти з мінометів та артилерії

Наразі на заводі діють сім сховищ, здатних розмістити 2,5 тисячі людей. Укриття забезпечені генераторами, медикаментами, питною водою та продуктами харчування в обсязі, достатньому для тривалого перебування.

Адміністрація АКХЗ системно проводить для співробітників інформаційно-роз’яснювальну роботу. Нагадує про своєчасне реагування на небезпеку та правила, які допоможуть зберегти життя, зокрема – користуватися укриттям на території підприємства чи міста в період обстрілів.

«Незважаючи на складну логістику та ворожі обстріли, Група Метінвест готова вивозити усіх співробітників та членів їхніх родин, які бажають покинути небезпечне місце… Масштабні обстріли Авдіївки не вщухають вже кілька тижнів. У місті немає води, періодично через бойові дії зникає світло та газ», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: На Донеччині за день від російських обстрілів загинула 21 людина

Як повідомлялося, на Донеччині російський агресор 3 травня обстріляв Авдіївський коксохімічний завод, внаслідок чого щонайменше 10 людей загинули, 15 були поранені.

13 березня у Донецькій області п'ять снарядів із реактивної системи залпового вогню "Град" влучили на територію Авдіївського коксохімічного заводу, зруйнували декілька виробничих цехів і трубопровід. Але завод відновив виробничий процес.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-