Нафтогаз переніс запровадження кіловат-годин у платіжках

Нафтогаз переніс запровадження кіловат-годин у платіжках

Укрінформ
Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» на період воєнного стану залишає систему обліку газу в кубометрах, відтермінувавши введення кіловат-годин у платіжках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

«Відповідно до наказу Міністерства енергетики України № 169 у зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні та відповідно до Закону України «Про ринок природного газу» Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» відтерміновує введення кіловат-годин у платіжках», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на цей час облік та комерційні розрахунки в господарських відносинах під час приймання-передачі до/з газотранспортної або газорозподільної системи, купівлі-продажу, постачання, споживання природного газу та надання послуг з транспортування здійснюватимуться за обсягом природного газу в одиницях об’єму (тис. м куб.).

Читайте також: Кабмін продовжив дію ПСО на ринку газу до кінця вересня

Як повідомлялось, до запровадження воєнного стану опалювальний сезон 2021–2022 років мав бути останнім, коли українські домогосподарства сплачували за газ за метричними показниками. 2 листопада 2021 року Верховна Рада України ухвалила закон, який регламентує перехід на європейську систему обліку споживання газу. Завдяки впровадженню нової системи обліку буде автоматично враховуватися якість газу, а клієнт платитиме за енергію від газу, а не обсяг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-