До кінця року інфляція може перевищити 20% – глава Нацбанку

До кінця року інфляція може перевищити 20% – глава Нацбанку

Укрінформ
У квітні інфляція в Україні становила 15,9%, а до кінця року вона може перевищити 20%.

Про це, як передає Укрінформ, написав голова Нацбанку Кирило Шевченко у колонці для НВ Бізнес.

«Це значний рівень зростання цін, але контрольований. І такі показники не можна порівняти з 2015 роком, коли в окремі місяці інфляція досягала 60%», — зазначив Шевченко.

За його словами, НБУ має значний досвід боротьби з інфляцією.

За його словами, у світовій історії не було випадків, коли країна входила у військовий стан, маючи настільки високорозвинену фінансову систему і монетарну політику.

Читайте також: Попит на валюту під час війни: що відбувається з курсом?

"Поки ринкові механізми матимуть обмежений вплив на ринок, ми утримуватимемо зростання цін за допомогою фіксації курсу та збереження частини обмежень. Але як тільки запрацюють канали монетарної трансмісії і знизиться невизначеність, ми повернемося до режиму інфляційного таргетування, який свого часу допоміг подолати ту саму інфляцію в 60%», — заявив голова НБУ.

Як повідомлялося, споживча інфляція у 2021 році становила 10%.

Читайте також: Збитки від путіна, або Де брати гроші для відсічі та повоєнної відбудови

У лютому 2022 року споживча інфляція в річному вимірі прискорилася до 10,7% (з 10% у січні). У місячному вимірі ціни зросли на 1,6%.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-