Гривневі вклади населення з початку війни збільшилися на 20% — глава НБУ

Гривневі вклади населення з початку війни збільшилися на 20% — глава НБУ

Укрінформ
Побоювання щодо відтоку коштів з банківських рахунків не справдилися. З 24 лютого гривневі вклади населення зросли на 20%.

Як передає Укрінформ, про це в колонці виданню «Економічна правда» написав голова Національного банку України Кирило Шевченко.

«Результатом стабільної роботи банківської системи є збереження довіри українців до неї. Побоювання щодо відтоків коштів не здійснилися, навпаки маємо приріст. Гривневі вклади населення в банках із 24 лютого до 29 квітня зросли на 20%, або на 85 млрд грн», — зазначив Шевченко.

Очільник НБУ наголосив, що після двох місяців війни банківська система залишається високоліквідною — залишок коштів на кореспондентських рахунках банків та вкладення в депозитні сертифікати НБУ з початку війни зросли на 72 млрд грн до понад 230 млрд грн.

Ще одним свідченням стійкості банківської системи, за словами Шевченка, є той факт, що наразі працюють 76% відділень системно важливих банків, у тому числі в регіонах, де ведуться активні бойові дії.

Читайте також: Дефіцит держбюджету за перші чотири місяці 2022 року склав 146,6 мільярда

Як повідомлялося, українські банки в І кварталі 2022 року показали позитивний операційний результат — чистий операційний прибуток до відрахувань у резерви становив 22,23 млрд грн порівняно з 13,69 млрд грн у І кварталі 2021 року. Станом на 1 квітня 2022 року з 69 платоспроможних банків 44 банки були прибутковими та отримали чистий прибуток у розмірі 5,85 млрд грн, 25 – збитковими зі збитком 6,01 млрд грн.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-