Найбільший імпортер вугілля в Індії відмовився від сировини з рф

Найбільший імпортер вугілля в Індії відмовився від сировини з рф

Укрінформ
Сталеливарна корпорація Tata Steel вирішила повністю відмовитися від використання вугілля з росії, що і зробить вже у наступному кварталі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Financial Times.

Корпорація пояснила використання альтернативних джерел сировини прагматичними факторами. Мовляв, наразі операції з російськими постачальниками та банками "пов'язані з великою невизначеністю".

Читайте також: ЄС планує послабити залежність Індії від росії

Наразі придбати сировину з країни-агресора досить проблематично. Зокрема, через проблеми із проведенням платежів. Проте також відіграє роль і висока вартість транспортування.

До цього нібито призвели накладені на росію міжнародні санкції. Відповідно до негативного досвіду першого кварталу 2022 року, там вирішили купляти вугілля в інших країн.

Читайте також: Індія прагне стабілізувати економічні зв'язки з рф на фоні санкцій – Reuters

Деталі про це рішення розповів журналістам представник компанії 2 травня, проте у Європейському представництві Tata Steel зробили схожу заяву ще наприкінці квітня.

Нагадаємо: інформаційна агенція Reuters минулого тижня з посиланням на власні джерела повідомляла, що рф та Індія ведуть переговори щодо сировини. В матеріалі мовилося про те, що держави хотіли розв'язувати проблеми з постачанням вугілля.

Читайте також: Індія відмовилася приймати японський літак для доставки допомоги біженцям з України – ЗМІ

Передусім це стосувалося саме сталеливарної промисловості. Адже приблизно 85% його обсягу надходить індійським підприємствам з-за кордону. Оскільки офіційних заяв про це не звучало, не безпідставним буде припущення, що переговори зайшли в глухий кут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-