Мінфін у квітні продав військових облігацій на ₴20 мільярдів, 176,5 мільйона євро і майже $82 мільйони

Мінфін у квітні продав військових облігацій на ₴20 мільярдів, 176,5 мільйона євро і майже $82 мільйони

Укрінформ
Міністерство фінансів з початку квітня розмістило військові облігації на 20,3 млрд грн, 176,5 млн євро та 81,9 млн доларів США. 

Як передає Укрінформ, про це голова Ради Національного банку Богдан Данилишин написав у Фейсбуці.

«За результатами аукціону із розміщення військових ОВДП, який відбувся 26.04.2022, Міністерством фінансів було залучено майже 13 млрд гривень, у тому числі майже 11 млрд гривень за гривневими військовими ОВДП із погашенням у червні 2023 року. Загалом, з початку квітня до державного бюджету шляхом розміщення гривневих державних облігацій було залучено 20,3 млрд гривень із середньозваженою ставкою 10,74%, а також 176,5 млн євро та 81,9 млн доларів США», - йдеться в повідомленні.

За словами Данилишина, обсяг запозичень Мінфіну на відкритому ринку становив 78,5% від планового обсягу виплат з обслуговування та погашення внутрішнього державного боргу в квітні.

Читайте також: На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишилося137 мільйонів

Як повідомлялося, у зв’язку з російською агресією український уряд ухвалив рішення про поетапний випуск військових облігацій. Таким чином, планується здійснити державні внутрішні запозичення в обсязі до 400 мільярдів гривень.

Мінфін проводить аукціони з продажу військових облігацій щовівторка, починаючи з 1 березня.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-