Байден назвав путіна причиною глобальної економічної кризи

Байден назвав путіна причиною глобальної економічної кризи

Відео
Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що причинами глобальної економічної кризи, а також підвищення цін на пальне й продукти харчування є путін і COVID-19.

Про це він заявив у понеділок на офіційній твіттер-сторінці, передає Укрінформ.

«Дозвольте чітко заявити про дві причини, чому ціни, в тому числі на бензин, наразі так злетіли – це COVID і володимир путін», - написав американський лідер.

Байден також додав відео зі свого виступу, де він пояснює власну позицію.

«Вторгнення путіна в Україну підняло ціни на пальне та їжу по всьому світу. Ми спостерігали це в останніх даних щодо інфляції»,- наголосив глава Білого дому.

За його словами, дії кремлівського лідера лише посилили негативний ефект на глобальну економіку після того, як вона зазнала потрясінь після COVID-19.

Президент підкреслив, що докладає всіх зусиль для того, щоби добитися зниження цін та зменшити негативний ефект від кризи, створеної путіним.

Читайте також: Штати й надалі допомагатимуть українцям боротися за Батьківщину - Байден

У цьому зв’язку він нагадав, що розпорядився вивільняти щодня зі стратегічних запасів США по 1 млн барелів нафти на день упродовж наступних шести місяців. Крім того, президент США наголосив, що працює з нафтовиробниками для того, щоби збільшити виробництво необхідного пального.

Водночас Байден підкреслив, що координує ці зусилля зі світовими лідерами й витрачає для цього багато часу.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент Байден заявив, що Сполучені Штати продовжуватимуть надавати допомогу українцям у їхній боротьбі проти путінської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-