Енергоатом вимагає заблокувати низку російських проєктів

Енергоатом вимагає заблокувати низку російських проєктів

Укрінформ
Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" вимагає заблокувати низку проєктів, за якими російська корпорація з атомної енергії "Росатом" намагається укласти контракти.

Як передає Укрінформ, про це Енергоатом з посиланням на керівника компанії Петра Котіна повідомляє в Телеграмі.

Енергоатом уже надав і продовжує надавати пропозиції до пакетів санкцій проти росії за агресію та злочини в Україні.

Серед вимог - блокування світовою спільнотою будь-якої зовнішньоекономічної діяльності корпорації "Росатом" та її дочірніх компаній, арешт рахунків, виключення корпорації та російських представників із міжнародних організацій та профільних технічних асоціацій і форумів.

"Наші пропозиції стосуються проєктів Росатому в Бангладеші, Індії, Китаї, Туреччині та ще низки проєктів, контракти за якими вони намагаються укласти. МЗС України доносить нашу позицію, а в уряді розробляється новий перелік санкцій проти російських компаній", - заявив Котін.

Директор Енергоатому пояснив, що в разі блокування вже існуючого проєкту будь-якій компанії доведеться шукати, яким чином його добудовувати, що з ним робити, а це, за його словами, "дуже складно. Більш імовірно зупинити проєкт, який тільки готується".

Читайте також: Енергоатом відмовився від російського ядерного палива

Як повідомляв Укрінформ, голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко заявив, що так званий акт передачі російськими загарбниками Чорнобильської АЕС за підписом представника Росатому є приводом для розгляду в європейських судах діяльності цієї організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-