Сівба на Харківщині триває в п’яти районах

Сівба на Харківщині триває в п’яти районах

Укрінформ
На Харківщині, частина якої наразі тимчасово окупована, сівба триває в п’яти районах.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

«На сьогодні до сівби ярих культур приступили аграрії Богодухівського, Красноградського, Лозівського та частково Харківського і Чугуївського районів (у рамках адміністративної реформи на Харківщині утворено сім укрупнених районів - ред.). По всіх категоріях господарств Харківської області ярими зерновими та зернобобовими культурами засіяно 15,4 тис. га. Також аграрії посіяли соняшник на площі 8,6 тис. га», - повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Читайте також: МВФ прогнозує збільшення держборгу України цьогоріч до 86,2% ВВП

Він зазначив, що є певні проблеми з добривами та пальним для аграріїв, це вирішується. Щоб посівна була безпечною, підприємства працюють із військовими, визначають ті поля, де можна відносно безпечно проводити польові роботи.

«Росіяни проводили і дистанційне мінування полів через артилерію. Аграрії мають звертати на це увагу», - застеріг Синєгубов.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Харківської ОВА, цієї весни в області мають намір засіяти 60% від тієї площі, яка була у планах до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Загалом, станом на 18 квітня прогнозовані площі посіву основних ярих сільськогосподарських культур на контрольованій території становлять 14,2 млн гектарів. Це на 2,7 млн гектарів менше, ніж минулого року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-