Науковці прогнозують в Україні скорочення виробництва майже всіх видів сільгосппродукції

Науковці прогнозують в Україні скорочення виробництва майже всіх видів сільгосппродукції

Укрінформ
У Національній академії аграрних наук прогнозують, що цього року відбудеться спад обсягів виробництва практично по усіх видах сільськогосподарської продукції. 

Про це повідомляє пресслужба НААН, передає Укрінформ.

«Згідно з усередненим прогнозом, у 2022 році відбудеться спад обсягів виробництва практично по усіх видах сільськогосподарської продукції. Це зумовлено нестачею паливно-мастильних матеріалів, ЗЗР, добрив, а подекуди й насіння, мінуванням полів та окупацією територій», - ідеться в повідомленні.

Згідно з прогнозом, у Миколаївській області виробництво зернових і зернобобових культур у 2022 році становитиме 41% від торішнього рівня, пшениці – 40%, соняшнику – 34%. На Херсонщині виробництво зернових і зернобобових культур очікується на рівні 49% проти показників 2021 року, пшениці – 47%, соняшнику – 46%.

Читайте також: Аграріям вперше з початку війни дозволили користуватись сільськогосподарськими дронами

Також зазначається, що у центральних і західних регіонах України спад обсягів виробництва у порівнянні з 2021 роком становитиме по зернових і зернобобових культурах – 18-25%, соняшнику – 15-22%, м’ясу – 8-18%, молоку – 6-18%.

Як повідомляв Укрінформ, раніше експерти спрогнозували у 2022 році загальний обсяг виробництва зернових та олійних культур в обсязі 53,3 млн тонн, що на 51% нижче показника попереднього сезону.

Станом на 18 квітня прогнозовані площі посіву основних ярих сільськогосподарських культур на контрольованій території становлять 14,2 млн гектарів, що на 2,7 млн гектарів менше, ніж минулого року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-