Через бойові дії в Україні відключені 39 газорозподільних станцій

Через бойові дії в Україні відключені 39 газорозподільних станцій

Укрінформ
Через ворожі обстріли, станом на 19 квітня, в Україні відключено 39 газорозподільних станцій (ГРС).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) у Телеграмі.

«Станом на 19 квітня відключеними лишаються 39 ГРС в шести регіонах України. 80% з них розташовані на територіях Луганської, Донецької та Запорізької областей, де тривають активні бойові дії. Фахівці ОГТСУ за найменшої нагоди, часто під обстрілами, відновлюють транспортування газу до населених пунктів України», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу «Оператор ГТС України» активно працює над відновленням газотранспортної інфраструктури на звільнених від загарбників територіях Київщини, Чернігівщини та Сумщини.

«Наша основна задача – постачання газу населенню, бо на сьогодні газ – це і їжа, і світло, і тепло в оселях. (...) Наразі ми фокусуємось на відновленні газопостачання на звільнених від російських військ територій – це Київська, Чернігівська, Сумська області. Співпрацюємо з українськими військовими над розмінуванням наших об’єктів», – розповів гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон.

Після звільнення територій півночі України працівники ОГТСУ у співпраці з операторами газорозподільних мереж займаються відновленням газопостачання мешканцям. На сьогодні майже усі газорозподільні станції або запущені, або готові до запуску, який відбудеться після відновлення мереж облгазів. У Київській та Чернігівській областях залишаються зупиненими по одній ГРС, у Сумській – всі в роботі.

Як повідомляв Укрінформ, ТОВ "Оператор ГТС України" 25 березня розпочало підготовку газотранспортної системи до наступного опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-