Перший банк-агент починає виплату відшкодування вкладникам віддалено – Фонд гарантування

Перший банк-агент починає виплату відшкодування вкладникам віддалено – Фонд гарантування

Укрінформ
З 19 квітня АТ КБ «ПриватБанк» починає виплати відшкодувань вкладникам без їх особистої присутності в установі банку (online). Це перший банк-агент, який реалізував ініціативу щодо дистанційних виплат гарантованого відшкодування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"Це перший банк-агент, який заявив про технічну готовність дистанційно виплачувати вкладникам банків, що ліквідуються, гарантоване відшкодування. Сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо повідомити про “пілотні проєкти” зі ще двома банками. Це дуже важливе і потрібне рішення", - сказала заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Наталія Рудуха.

Читайте також: Фонд гарантування призупинив продаж активів збанкрутілих банків

Для отримання гарантованої суми дистанційно потрібно бути клієнтом АТ КБ «ПриватБанк» та пройти ідентифікацію, звернувшись до клієнтської підтримки банку за номером 3700 (безкоштовно з мобільних у межах України) чи +38-073-716-11-31 (телефон для дзвінків із-за кордону), або у онлайн чат-бот (на сайті www.privatbank.ua або у інтернет-банку Приват24).

Як повідомлялось, раніше Фонд гарантування вкладів удосконалив механізм виплати гарантованого відшкодування вкладникам у період дії воєнного стану в Україні.Зокрема, за бажанням, вкладники банків, що ліквідуються, зможуть отримати гарантовану суму за вкладом без відвідування відділень банків-агентів Фонду.

Відповідне рішення прийняте виконавчою дирекцією Фонду 24 березня та зареєстроване Міністерством юстиції України 31 березня 2022 року. Зміни в порядку відшкодування за вкладами набули чинності 6 квітня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-