В Україні армія рф зруйнувала чи пошкодила заклади освіти на понад $5 мільярдів

В Україні армія рф зруйнувала чи пошкодила заклади освіти на понад $5 мільярдів

Укрінформ
В Україні внаслідок повномасштабної російської агресії повністю зруйновані або пошкоджені понад тисяча закладів освіти

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти і науки Сергій Шкарлет поінформував в ефірі ранкового шоу “Сніданок з 1+1”, повідомляє Міносвіти.

“Від початку російського вторгнення на територію України повністю зруйновано 91 заклад освіти, частково отримали пошкодження 923 заклади”, – зазначив Шкарлет.

За його словами, ця статистика щодня змінюється, адже після ворожих обстрілів підтверджуються нові факти руйнувань.

Як сказав міністр, заклади зазнали різних пошкоджень. У деяких вибиті вікна, в інших – зруйновані одна чи дві стіни.

Попередня сума збитків, заподіяних закладам освіти, становить понад 5 млрд доларів.

Читайте також: Маріупольський університет, корпуси якого зруйновані, переїздить у Дніпро

На запитання щодо планування відбудови закладів і ведення перемовин Шкарлет відповів, що двічі зустрічався з колегами-міністрами на засіданнях Ради міністрів освіти Європейського Союзу.

“Ми домовилися, що країни ЄС створять окрему програму щодо відбудови та відновлення освітньої інфраструктури. Не тільки щодо будівництва, а й щодо наповнення наших шкіл сучасним обладнанням”, – повідомив міністр.

Крім цього, сказав Шкарлет, є сподівання на власні сили України, зокрема створені декілька гуманітарних рахунків, на які надходять кошти на відбудову країни.

У МОН нагадали, що розробили інтерактивну мапу, на якій постійно оновлюється інформація про кількість пошкоджених і зруйнованих закладів освіти, а також втрати, завдані закладам внаслідок вторгнення росії в Україну.

Як повідомлялось, 24 лютого почалось повномасштабне рф вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-