Українці знову можуть купувати готівкову валюту – НБУ скасував заборону

Українці знову можуть купувати готівкову валюту – НБУ скасував заборону

Укрінформ
Національний банк дозволив банкам відновити продаж готівкової іноземної валюти населенню з 14 квітня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України з 14 квітня 2022 року дозволив банкам продавати готівкову іноземну валюту населенню. Очікується, що відновлення продажу готівкової валюти банками сприятиме зменшенню можливостей для функціонування ринку нелегальних валютообмінних операцій та, відповідно, зниженню ризиків для громадян", - ідеться у повідомленні.

При цьому для запобігання тиску на валютний ринок НБУ передбачив, що уповноважена установа може здійснювати продаж готівкової валюти клієнтам у межах різниці між загальним обсягом купівлі нею готівкової іноземної валюти та обсягом її продажу. Така різниця розраховуватиметься, починаючи з 13 квітня 2022 року.

Читайте також: Шевченко анонсує можливе послаблення щодо валютообмінних операцій

Додатково визначено, що курс продажу готівкової валюти уповноваженими установами може відхилятися не більш як на 10% від офіційного курсу НБУ на день здійснення операції. Водночас, курс не може бути нижчим за офіційно встановлений.

Крім того, з метою недопущення неконтрольованого виведення капіталу за кордон Національний банк заборонив банкам достроково погашати кредити, отримані ними від нерезидентів.

Як повідомлялося, Нацбанк планує тримати офіційний курс на рівні 29,25 грн за долар щонайменше на період дії воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-