Чилі та Аргентина зупинили відвантаження літієвої сировини до росії

Чилі та Аргентина зупинили відвантаження літієвої сировини до росії

Укрінформ
Російський мінпромторг попереджає про дефіцит літієвої сировини в росії через ухід найбільших постачальників - Чилі та Аргентини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на заступника голови департаменту металургії та матеріалів відомства Владислава Демидова.

«У росії відсутній видобуток літієвої сировини, сировина надходить у вигляді карбонату літію з Чилі, Аргентини, Китаю та Болівії. У цих умовах відвантаження з Чилі та Аргентини призупинено, можливість отримувати сировину є лише з Болівії», - сказав Демидов під час «круглого столу» у Раді Федерації.

Він також зазначив, що Китай сам відчуває дефіцит цієї сировини. Тому, за словами чиновника, «по літію проблема вже гігантська»: якщо у постачанні сировини відмовить і Болівія, то росії ніде брати літієву сировину. "Переробні потужності у нас є, але якщо не буде сировини, то дуже велика може бути проблема у забезпеченні власних потреб у літій-іонних акумуляторах", - пояснив Демидов.

У росії промисловий видобуток літію відсутній. Переробку цього металу ведуть "Хіміко-металургійний завод" у Красноярську, "Новосибірський завод хімічних концентратів" (входить до групи "росатом") та ТОВ "ТД Халмек" (Тульська область).

У зв'язку з повномасштабною агресією рф проти України багато країн світу ввели і продовжують вводити жорсткі санкції проти росії. Обмеження торкнулися фінансового та транспортного секторів, а також можуть загрожувати вторинними санкціями компаніям, які продовжать співпрацю з росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-