В Офісі президента анонсували будівництво житла для тимчасово переміщених осіб

В Офісі президента анонсували будівництво житла для тимчасово переміщених осіб

Відео
Укрінформ
Уже найближчим часом в Україні розпочнеться будівництво житла, що буде надаватись тимчасово переміщеним особам.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні через «Дію» вже зареєстровано 66 тисяч заявок щодо пошкодженого або знищеного майна. Нині виробляється підхід щодо надання житла тимчасово переміщеним особам та їхнього працевлаштування. Найближчим часом розпочинаємо будівництво житла», - наголосив він.

Тимошенко зазначив, що Кабінет міністрів вже ухвалив рішення надати кошти на ліквідацію наслідків воєнних дій. Зокрема, Київська область отримає 400 мільйонів гривень, Чернігівська і Сумська – по 250 млн грн, Житомирщина – 100 млн грн.

Читайте також: Усик створив благодійний фонд допомоги людям, які залишилися без житла

Гроші призначені на ремонт та заміну вікон, конструкцій дахів і покрівель, фасадів будинків, відновлення доріг, інженерних мереж і систем, зокрема тепла, газу, води, електроенергії, прибирання розбитої військової/цивільної техніки та очищення вулиць.

«Поточні ремонтні роботи розпочато в багатьох населених пунктах, впродовж місяця-півтора розраховуємо їх завершити», - додав заступник глави ОП.

Як повідомлялося, раніше Тимошенко заявив, що для тимчасово переміщених осіб будуватимуть житло у 10 областях, щоб людям не доводилося жити у спортзалах або школах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-