Нафтогаз відновлює торгівлю газом на біржових майданчиках

Нафтогаз відновлює торгівлю газом на біржових майданчиках

Укрінформ
Компанія "Нафтогаз Трейдинг", яка входить до Групи Нафтогаз, відновлює торги газом на біржових майданчиках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАК "Нафтогаз України".

"ТОВ "Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг" (далі – Компанія) направило листи-пропозиції про співпрацю усім товарним біржам, що отримали ліцензії НКЦПФР. Це, зокрема, необхідно для відновлення біржової торгівлі газом, яка з моменту введення воєнного стану в Україні зупинилася", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Нафтогаз Трейдинг нещодавно уклав договір про співробітництво із ліцензованою товарною біржею – ПрАТ “Українська міжбанківська валютна біржа” (УМВБ). Біржа надаватиме Нафтогазу свій майданчик, зокрема, для торгівлі газом, облігаціями, фінансовими інструментами, включаючи свопи, опціони, угоди прямого і зворотного репо; похідними фінансовими інструментами (деривативами).

Крім того, УМВБ має забезпечити неухильне дотримання вимог законодавства України та правил діяльності учасників ринку фінансових інструментів, передбачених положеннями Директиви 2014/65/ЄС від 15 травня 2014 року про ринки фінансових інструментів (MIFID II).

Повідомляється, що Нафтогаз Трейдинг планує запропонувати на УМВБ вже відомі ринку продукти в розділі торгівлі природним газом та розробляє нові пропозиції щодо періодів постачання та визначення ціни. Очікується, що перші торги ресурсом компанії відбудуться вже у квітні цього року.

Читайте також: Ощадбанк виділить Нафтогазу ₴4,5 мільярди на відновлення критичної інфраструктури

Як повідомлялося, в Україні з 1 березня 2022 року почала діяти постанова Кабінету Міністрів «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу».

Згідно з документом, ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» постачає природний газ для 12 ТЕС з дати укладання договору і по 30 квітня 2022 року включно за ціною 7 080 гривень (з урахуванням ПДВ) за тисячу кубометрів.

Фото з сайту naftogaz.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-