Україна націоналізує 10 російських кораблів

Україна націоналізує 10 російських кораблів

Укрінформ
Державне бюро розслідувань завадило виведенню з України російськими підприємцями 10 суден реальною вартістю понад мільярд гривень.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Слідчі ДБР, за сприяння Морської охорони Держприкордонслужби, завадили виведенню восьми російських вантажних суден і двох танкерів, які перебували в акваторії порту в Одеській області на профілактичних ремонтних роботах. Кораблі були задіяні у логістичних операціях рф в акваторії Чорного моря та Дунаю.

Читайте також: Ворог готує наступ для виходу на адміністративні кордони Донецької області

Власники намагались незаконно вивести кораблі з України, змінивши прапор країни “прописки”. Для мінімізації обов’язкових платежів до держбюджету України судна були оцінені у 160 млн грн. За попередніми оцінками, ця сума занижена щонайменше у 5 разів.

Працівники ДБР передали на зберігання судна до Адміністрації морських портів України та подали матеріали до Одеської обласної військової адміністрації з ініціативою їх націоналізації.

Читайте також: російські кораблі у Чорному морі зафарбовують бортові номери

Як повідомляв Укрінформ, у квітні ДБР виявило ще 757 залізничних вагонів з росії та білорусі, які будуть націоналізовані для потреб оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-