В Україні створили платформу цифрової взаємодії для релокації бізнесу

В Україні створили платформу цифрової взаємодії для релокації бізнесу

Укрінформ
Державне підприємство «Прозорро.Продажі» запустили платформу цифрової взаємодії для допомоги з релокації бізнесу relocate.prozorro.sale.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Із зони бойових дій за місяць евакуювали 216 підприємств і 97 із них вже відновили роботу на новому місці. Загалом Міністерство економіки отримало 1473 заявки на релокацію і такі запити продовжують надходити. Тому зараз важливо цифровізувати та систематизувати процес», - зазначив заступник міністра економік Ігор Дядюра.

Зазначається, що платформу  запустили на базі системи Прозорро.Продажі та одного з акредитованих в системі майданчиків E-Tender. Вона дозволяє подавати заявки підприємствам, що потребують переміщення, та компаніям, які готові надати приміщення або інші активи.

Також за допомогою сервісу є можливість не лише збирати та опрацьовувати такі запити, а й моніторити онлайн процес переїзду, який реалізовуватимуть Міністерство економіки спільно з Мінінфраструктури, Укрзалізницею, Укрпоштою та іншими учасниками.

Читайте також: На Львівщині запускають фінансову програму підтримки бізнесу на період воєнного стану

«Переміщення має бути швидким, ефективним і таким, що дозволить підприємствам, які постраждали чи знаходяться у гарячих точках, відновити діяльність. Саме тому державні органи об’єднали зусилля та злагоджено працюють на цей результат», - додав Дядюра.

Як повідомлялось, українські підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей до західної України. Для цього запущено програму з релокації українських виробництв за підтримки держави.

До програми релокації бізнесу в Україні вже долучилися 14 областей: Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Вінницька, Волинська, Рівненська, Київська, Дніпропетровська, Черкаська, Полтавська та Кіровоградська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-