В Україні розпочали обстеження будівель та споруд, пошкоджених під час воєнних дій

В Україні розпочали обстеження будівель та споруд, пошкоджених під час воєнних дій

Укрінформ
В Україні розпочався процес обстеження зруйнованих і пошкоджених унаслідок збройної агресії росії будівель і споруд, аби визначити, чи можлива їх подальша експлуатація.

Про це розповіла заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства.

«У результаті збройної агресії рф в Україні було  пошкоджено та знищено тисячі житлових будинків, шкіл, лікарень, об’єктів критичної інфраструктури. Відтак для їх обстеження вже сформовано низку груп, до яких входять небайдужі фахівці та експерти, які мають відповідну кваліфікацію. І такі групи продовжують формуватися», – сказала вона. 

Зазначається, що перша група фахівці вже виїхала до Київської області. Наразі вирішується питання щодо порядку заходів для визначення можливості подальшої експлуатації таких будівель і споруд, виконання відновлювальних робіт або демонтажу (ліквідації).

"Обстеження зруйнованих та пошкоджених будівель і споруд відбувається тільки після процесу розмінування, аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт", - додали в Мінрегіоні.

Як повідомлялось, за попередньою інформацією російські війська знищили в Україні близько 6800 житлових будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-