Аграрії Кіровоградщини завершили сівбу ранніх зернових

Аграрії Кіровоградщини завершили сівбу ранніх зернових

Укрінформ
Аграрії Кіровоградської області завершили сівбу ранніх зернових культур.

 Про це повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Перша перемога на весняних полях. Всі площі ранніх зернових засіяли. Навіть більше, ніж планували. Для нас ці позиції важливі, бо це - експортні культури», - зазначив Райкович.

Він додав, що аграрії області приступили до сівби соняшника.

Читайте також: На Харківщині почалася сівба, засіяли вже 2,5 тисячі гектарів

Також голова Кіровоградської ОВА поінформував, що Кіровоградщина продовжує активно приймати переселенців. За останню добу в області знайшли прихисток майже 2,5 тисяч людей, з них більше 1,6 тисяч – діти. Нині на Кіровоградщині залишаються 26,5 тисяч переселенців.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів збільшив розмір державної гарантії компенсації відсоткової ставки за залученими кредитами для сільськогосподарських виробників під час посівної з 50 млн грн до 1,5 млрд грн для одного підприємства. Станом на 6 квітня банки видали аграріям кредитів майже на 1,8 млрд грн для успішного проведення посівної. Підтримкою скористалися більше 900 сільгоспвиробників.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що в 2022 році буде засіяно на 20% менше площ ярих культур. Озимі були засіяні ще з осені, і їх більше, ніж минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-