Всі діючі українські АЕС працюють стабільно - Енергоатом

Всі діючі українські АЕС працюють стабільно - Енергоатом

Укрінформ
В Україні станом на ранок 2 квітня продовжують стабільно працювати чотири діючі атомні електростанції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі.

"Станом на 09:00 2 квітня 2022 року всі чотири діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що їхня сумарна поточна потужність забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

В Енергоатомі підкреслюють, що основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень і будівель електростанцій, периметри захищених зон та прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їхніх захищених зон перебувають під посиленим наглядом і контролем.

Запорізька АЕС і місто Енергодар захоплені окупантами та вже 26-ту добу контролюються російськими військовими. Але всі енергоблоки ЗАЕС обслуговуються українським персоналом, ротація працівників відбувається. Формально окупанти не втручаються в роботу станції, але персонал змушений всі технічні рішення погоджувати з їхнім командиром. Всіх працівників станції на вході до неї ретельно перевіряють озброєні загарбники, і поки у людей немає можливості спокійно працювати й повноцінно відпочивати (а це неможливо в умовах окупації), ядерна та радіаційна безпека – під загрозою.

Чорнобильська АЕС звільнена від окупантів, станція та персонал працюють в штатному режимі.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 4 березня російські військові взяли під контроль Запорізьку атомну електростанцію в Енергодарі.

Загарбники, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об'єкти у Зоні відчуження у перший день повномасштабного вторгнення – 24 лютого, 31 березня двома колонами вирушили в бік українського кордону з білоруссю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-