Рада звільнила товари для потреб силовиків від митних платежів

Рада звільнила товари для потреб силовиків від митних платежів

Укрінформ
Верховна Рада звільнила від оподаткування митними платежами операції із ввезення товарів для правоохоронних органів, Міноборони України, ЗСУ та інших військових формувань.

За відповідний законопроєкт № 7234 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо адміністрування окремих податків в період воєнного, надзвичайного стану" проголосувало 320 народних депутатів, передає Укрінформ.

Документом, зокрема, звільнено від митних платежів операції із ввезення товарів, кінцевими отримувачами яких є правоохоронні органи, Міністерство оборони України, Збройні сили України та інші законні військові формування. Тепер завозити матеріал для виготовлення бронежилетів, наприклад, та броньовані автівки можна без ПДВ та мита.

Також законом встановлено касовий метод визначення податкових зобов’язань з акцизного податку на операції з реалізації електричної енергії для виробників, на яких покладені спеціальні обов’язки відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії".

Для платників єдиного податку третьої групи, які вирішили перейти на спрощену "воєнну" систему – оплату єдиного податку з обороту в обсязі 2%, – знято обмеження обсягів доходу для перебування на цій групі єдиного податку.

Платникам податків, які здійснюють діяльність з видобування підземних та поверхневих вод та надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення, теж дозволили перебувати на спрощеній системі оподаткування зі ставкою 2%.

Згідно з законопроєктом, податкові органи наділено повноваженнями зі дійснення контролю у сфері ціноутворення на період воєнного, надзвичайного стану.

Як повідомлялося, Верховна Рада планує встановити нульову ставку ПДВ на альтернативне моторне паливо.

Крм того, Рада планує підвищити на 50% податки для міжнародних компаній, які не захотіли йти з російського ринку.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-