В Україні планують встановити нульову ставку ПДВ на альтернативне моторне паливо

В Україні планують встановити нульову ставку ПДВ на альтернативне моторне паливо

Укрінформ
Верховна Рада планує встановити нульову ставку ПДВ на альтернативне моторне паливо.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка, за ухвалення за основу законопроєкту №7233 проголосували 270 парламентаріїв.

Документ передбачає встановлення нульової ставки податку на біоетанол, що використовується підприємствами для виробництва бензинів моторних сумішевих із вмістом біоетанолу, етил-трет-бутилового етеру (ЕТБЕ), інших добавок на основі біоетанолу. 

Нульова ставка також передбачена для етилового спирту, який використовується для виробництва ліків, органічного синтезу, виноградних, плодово-ягідних, інших виноматеріалів і сусла та вермутів.

Також законопроєкт встановлює, що кожне місце отримання та місце відпуску у виробництво спирту етилового неденатурованого потрібно обладнати витратомірами-лічильниками.

Такі витратоміри повинні бути зареєстровані в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників обсягу виробленого етилового спирту.

Водночас заборонятиметься отримання та відпуск етилового спирту у виробництво продукції з його використанням без зареєстрованих витратомірів-лічильників або масових витратомірів.

Як повідомлялося, на сьогодні Україна веде переговори зі світовими компаніями та іншими державами, з метою стабільного постачання пального в країну в умовах обстрілу нафтобаз російськими агресорами, а також переорієнтації Києва на інших імпортерів пального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-