Нафтогаз авансом сплатив до держбюджету 2,3 млрд грн дивідендів за 2021 рік

Нафтогаз авансом сплатив до держбюджету 2,3 млрд грн дивідендів за 2021 рік

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" авансом перерахувала до державного бюджету 2,3 млрд грн дивідендів за минулий рік. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

"Наприкінці березня 2022 року Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» авансом перерахувала в державний бюджет 2,3 млрд грн дивідендів за 2021 рік у відповідності до розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 березня 2022 р. № 244-р. Ця сума становить 95% від обсягу чистого прибутку, попередньо розрахованого за результатами фінансово-господарської діяльності Компанії у 2021 році", - йдеться у повідомленні.

Загалом від початку війни Група Нафтогаз сплатила до бюджету 12,3 млрд грн, а до кінця цього місяця заплановано сплатити ще 3,2 млрд грн. Таким чином, загальна сума виплат до бюджету складе 15,5 млрд грн.

Зазначається, що перерахувавши у держбюджет 95% від планового прибутку, Нафтогаз фактично виконав ключовий показник фінансового плану, який був встановлений компанії на 2021 рік. Наразі продовжуються аудиторські процедури, які необхідні для випуску фінальної звітності за 2021 рік, але через воєнні дії Нафтогаз не може точно спрогнозувати, коли така звітність буде випущена.

Як повідомлялося, уряд зобов’язав низку підприємств держсектору, в тому числі енергетичних, терміново перерахувати в бюджет дивіденди за результатами господарської діяльності у 2021 році. Зокрема, це стосується АТ "НАК "Нафтогаз України", ПАТ "НАК "Украгролізинг", ПАТ "Державна акціонерна компанія "Ліки України", ПрАт "Укргідроенерго", АТ "Українські енергетичні машини", ПАТ "Будівельна компанія "Укрбуд" та ПрАТ "Нижньодністровська ГЕС".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-