На Сумщині почнуть посівну там, де немає обстрілів – голова ОВА

На Сумщині почнуть посівну там, де немає обстрілів – голова ОВА

Укрінформ
У Сумській області почнуть посівну там, де немає обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив у Телеграмі, підбивши підсумки дня, 31 березня.

"Попри все, на Сумщині плануємо починати посівну! Там, де не стріляють - будемо сіяти. Аграрії готують ґрунт під посів ярих культур. Якщо насінням ще забезпечені більш-менш, то складнощі із придбанням та доставкою дизельного пального лишаються. Не все добре і з добривами", - зазначив голова Сумської ОВА.

За словами Живицького, лікарні області продовжують отримувати супутникові комплекси Starlink в рамках централізованої поставки від Міністерства охорони здоров'я. Уже отримали 14 комплексів з 25.

"Спільно зі Стрийською міською радою Львівської області опрацювали питання отримання автомобіля швидкої для жителів Тростянця. Нагадаю, громада лишилася без автівок швидкої - їх розтрощили орки, окупувавши місто", - зазначив Живицький.

Для потреб медичних закладів область отримала гуманітарний вантаж від Українського фонду енергоефективності та енергозбереження: хірургічні набори та хірургічні інструменти.

Також отриманий гуманітарний вантаж від Агенції бізнес-допомоги медичним закладам Zdorovi Agency: антибактеріальні та кардіотонічні засоби для системного застосування, вироби медичного призначення.

За останню добу для потреб області благодійниками доставлені три генератори для потреб служб ДСНС.

Крім того, в рамках гуманітарної допомоги отримали насосне обладнання для підприємств Охтирки, Краснопілля, Лебедина і Сум.

До області прибув гуманітарний вантаж Агентства ООН у справах біженців − продукти харчування, ліки, медичне обладнання, дитяче харчування, предмети гігієни, ковдри, спальні мішки тощо. Уся допомога надійде в обласний гуманітарний штаб та районні штаби, які й здійснюють її розподіл.

В області продовжують відновлювати газо- і електропостачання у Тростянці. Станом на 18.00 по Тростянецькій дільниці заживлено одну ПЛ - 100 споживачів. Роботи тривають. Газопостачання в Тростянці майже відновлено, залишилось підключити менше ніж 50 абонентів.

Він також розповів деталі по ситуації на фронті північного форпосту в Конотопському районі.

"Пересування дорогами громад - небезпечно! Війська ворога, як і раніше, активно рухаються в різних напрямах. Те саме стосується і північної частини Роменського району", - наголосив голова ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на Сумщині з дна річки підняли російський танк, що затонув разом з екіпажем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-