В Україні зупинили роботу 44 газорозподільні станції

В Україні зупинили роботу 44 газорозподільні станції

Укрінформ
У семи областях України станом на 14:00 31 березня зупинили роботу 44 газорозподільні станції. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТОВ "Оператор ГТС Україна" у Телеграмі.

«Загальна кількість зупинених газорозподільних станцій — 44 ГРС з 1395 в семи областях України. Найпоширенішою причиною відключення ГРС залишаються пошкодження газорозподільних мереж обл-, та міськгазів у населених пунктах», - йдеться в повідомленні.

28 березня прямим артилерійським ударом була зруйнована інфраструктура ГРС на Харківщині. Останні кілька діб фахівці Харківського ЛВУГМ спільно із Харківміськгаз та Харківгаз працювали над підключенням до газотранспортної системи споживачів населеного пункту, що через це залишився без газу. Газовики разом розробили тимчасову альтернативну схему газопостачання, і, після завершення земляних і вогневих робіт фахівцями обл- та міськгазу на своїх мережах, Оператор ГТС України відновив постачання газу за новим маршрутом для 4,5 тисяч споживачів.

У Луганській області зафіксовано пошкодження розподільних мереж через обстріли. У районі продовжуються бойові дії, тому за вимогою Луганськгазу, Оператор ГТС зупинив подачу газу до одного з населених пунктів для зниження ризиків для населення.

Зазначається, що Оператор ГТС України протранспортував 64,8 млн куб. м природного газу для потреб української інфраструктури та споживачів. Імпорт газу з ЄС до України склав — 9,5 млн куб. м, власний видобуток — понад 50 млн куб. м. Компанія зберігає операційний та технологічний контроль над українською ГТС, виконує свої зобов’язання з транспортування газу споживачам.

24 лютого президент РФ Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-