Посівна розпочалася вже у 20 областях України

Посівна розпочалася вже у 20 областях України

Укрінформ
Вже у 20 областях України розпочалася посівна кампанія.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав у відеозвернені, передає Укрінформ.

«Вже у 20 областях України почалася посівна. Це дійсно позитивна новина, адже на цей же час минулого року посівна почалася лише в 15 регіонах», - сказав Шмигаль.

За його словами, влада має обережний оптимізм щодо площі посівів ярих культур. За оперативними даними, посівну можна буде провести на 6 млн гектарів земель. Це 80% від тієї площі, яка була засіяна минулого року.

«Сьогодні наші аграрії не менш мужньо та віддано тримають свій фронт. За ними майбутня продовольча безпека країни та світу. Дякуємо їм за сміливість і відданість своїй справі», - сказав Шмигаль.

Глава уряду додав, що завдяки державному замовленню на соціальні продукти харчова промисловість розгортатиме нові потужності та найматиме нових працівників. Йдеться про 300 таких підприємств.

«Нагадаю, що держава закуповує 10 млн продуктових наборів для українців, які знаходяться у прифронтових містах, аби потім безкоштовно роздавати їх людям. Це набори із більш ніж 10 ключових продуктів», - підкреслив прем’єр.

За його інформацією, нині на 100% закупили крупи, макаронні вироби, олію, молоко, цукор. Також продовжуються закупівлі консервів, зерна, хлібобулочних виробів, чаю та кави та іншого продовольства.

«Укрзалізниця» та «Укрпошта» разом з ВЦА вже доставляють і роздають всі ці набори людям.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-