У Міненерго говорять про «стриманий оптимізм» за результатами зустрічі з гендиректором МАГАТЕ

У Міненерго говорять про «стриманий оптимізм» за результатами зустрічі з гендиректором МАГАТЕ

Укрінформ
Перемовини на майданчику Южно-Української АЕС з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі стануть фундаментом для подальшої результативної співпраці України і МАГАТЕ.

Таку думку у Фейсбуці висловив міністр енергетики Герман Галущенко, передає Укрінформ.

"Ми провели надзвичайно важливі перемовини з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі та делегацією його колег. Сподіваюсь, вони стануть одним з перших у ланцюгу наступних кроків до забезпечення ядерної безпеки України та світу", - наголосив міністр. 

На його переконання, надалі Україна разом зі світовою спільнотою має убезпечити всі чотири українські атомні електростанції, сховища відпрацьованого ядерного палива, зону відчуження ЧАЕС від потенційного нападу.

"Післясмак сьогоднішньої зустрічі – стриманий оптимізм. Впевнений, що наші сьогоднішні перемовини на майданчику Южно-Української АЕС стануть надійним фундаментом для подальшої результативної співпраці України і МАГАТЕ", - резюмував Галущенко.

Як повідомляв Укрінформ, гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі 29 березня прибув з візитом до України, аби започаткувати програму підтримки безпеки ядерних об’єктів країни. Вже 30 березня він відвідав ЮУАЕС. 

Раніше гендиректор Міжнародного агентства з ядерної енергії Рафаель Маріано Гроссі заявив, що допускає присутність інспекторів МАГАТЕ на українських АЕС в умовах війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-