Державне фінансування непріоритетних напрямків скорочено на 107 мільярдів гривень – Марченко

Державне фінансування непріоритетних напрямків скорочено на 107 мільярдів гривень – Марченко

Укрінформ
Міністерство фінансів скоротило фінансування непріоритетних напрямків на близько 107 мільярдів гривень

Про це під час брифінгу «Забезпечення стабільності державної фінансової та бюджетної політики в умовах воєнного стану» заявив міністр фінансів України Сергій Марченко, передає кореспондент Укрінформу.

«В умовах воєнного стану в уряду є всі повноваження для здійснення перерозподілу та секвестрування видатків і їх пріоритезації. На сьогодні ми скоротили фінансування непріоритетних напрямків на близько 107 млрд гривень», - сказав Марченко.

За його словами, визначені кошти спрямовані до резервного фонду бюджету, а далі підуть на підтримку армії та фінансування інших нагальних потреб.

«Пріоритети зовсім змінилися. Ми можемо і маємо фінансувати соціально чутливі видатки, захищені видатки і підтримку армії. Все інше буде фінансуватися після воєнного стану» - наголосив міністр. 

Як повідомляв Укрінформ, в Україні понад тисячі компаній ухвалила рішення переміститися з тимчасово окупованих територій або територій, де йдуть бойові дії. 108 підприємств вже переміщені із зони бойових дій, 48 компаній відновили свою роботу на новому місці, ще 50 знаходяться на етапі транспортування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-