Хорватія призупиняє з травня прокачування нафти до Сербії

Хорватія призупиняє з травня прокачування нафти до Сербії

Укрінформ
Оператор хорватського трубопроводу JANAF призупинить прокачування нафти до Сербії з середини травня на невизначений час. Причина полягає в тому, що сербська нафтова компанія NIS на 56,15% належить російській "Газпром нефти", яка потрапила під санкції Євросоюзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Росбалт з посиланням на пресслужбу компанії.

У JANAF нагадали, що компанія не працює напряму на російському ринку, але «рішенням Ради ЄС (санкціями – ред.) охоплений і договір про транспортування сирої нафти, який JANAF уклав з компанією NIS на період з 1 січня до 31 грудня 2022 року, проте він не може бути надалі реалізований з 15 травня 2022 року і до закінчення дії обмежувальних заходів».

При цьому в компанії готові узгодити свою роботу з запитами споживачів та «альтернативними сценаріями діяльності на ринку».

По хорватському трубопроводу постачається нафта для сербської нафтової компанії NIS, найбільшого в регіоні та фактично єдиного переробника і добувача нафти в країні. "Газпром нефти" належить 56,15% компанії, 29,87% акцій - у держвласності Сербії.

Раніше президент Сербії Олександр Вучич заявляв, що нові обмежувальні заходи ЄС щодо енергетичного сектора рф б'ють не по інтересах росії чи Євросоюзу, а по Сербії.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росія була піддана масштабним та всебічним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-