Decathlon під тиском призупиняє свою комерційну діяльність в росії

Decathlon під тиском призупиняє свою комерційну діяльність в росії

Укрінформ
Французький спортивний бренд Decathlon, який має 60 магазинів і сайт електронних продажів у 25 містах росії, призупиняє свою комерційну діяльність у рф через проблеми з поставками.

Про це повідомляє France-Info, передає Укрінформ.

Зазначається, що під тиском від початку війни в Україні Decathlon оголосив у вівторок, 29 березня, про призупинення своєї комерційної діяльності в росії через проблеми з поставками.

Про це призупинення було оголошено співробітникам в електронному листі, в якому компанія зазначає, що «не в змозі підтримувати 92% (своїх) поставок» в росії через «міжнародні санкції».

Водночас видання зауважує, що йдеться саме про призупинення, а не про припинення діяльності. “Ми продовжимо підтримувати наших 2500 російських товаришів по команді”, - цитує видання заяву компанії.

Decathlon є одним із трьох брендів сімейної асоціації Mulliez, які діють в росії, разом з Auchan та Leroy Merlin, які продовжують там свою діяльність. Останніми днями ці три бренди стали об’єктом жорсткої критики через їхнє заявлене бажання залишитися в росії.

Як повідомляв Укрінформ, з початку вторгнення росії в Україну понад 400 транснаціональних компаній, які припинили ведення бізнесу в росії й залишили її територію – від нафтових компаній до мережі McDonald’s.

27 березня генеральний директор Auchan Retail International Ів Клод пояснив свій вибір залишитися в росії “з людської точки зору”. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав бойкотувати французьку мережу супермаркетів "Ашан" після відмови гендиректора компанії покинути рф через важливість збереження співробітників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-