Зеленський пропонує Данії долучитися до відбудови Миколаєва після війни

Зеленський пропонує Данії долучитися до відбудови Миколаєва після війни

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запросив Данію після відновлення миру взяти участь у відновленні одного зі зруйнованих росією регіонів нашої держави.

Про це він сказав під час виступу в парламенті Данії, передає Укрінформ.

«Ми знаємо, що буде мир. Ми знаємо, що зможемо повернутися до нормального мирного життя, і тому вже зараз хочу вас запросити приєднатися до нашої ініціативи відбудови України після війни, після перемоги. Ми ваші компанії, ваших спеціалістів запрошуємо в нашу державу, знаючи ваш потенціал, вашу творчість, економічну ходу. Я пропоную вашій країні взяти шефство над одним з наших прекрасних регіонів після війни. Авжеж після війни. Миколаїв», - сказав Зеленський.

На його думку, Данія могла б допомогти відновити. наприклад, це місто. Президент наголосив на тому, що війна триває, але не варто думати лише про неї. Необхідно дбати про майбутнє.

«Зараз в Україні чорні часи. Тисячі свічок ставлять у наших церквах у пам'ять про людей, чиї життя забрала ця війна. Я знаю, що для вас тепле світло свічок – синонім домашнього затишку, звичайного доброго людського життя. Життя, яке сьогодні в Україні стало нездійсненою мрією. Російське вторгнення продовжується, але вірю, я знаю, що ми зможемо повернутися до миру», - сказав Зеленський.

24 лютого президент росії путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, ракет та авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-