Україна виконує боргові зобов'язання, про списання не йдеться – Шмигаль

Україна виконує боргові зобов'язання, про списання не йдеться – Шмигаль

Укрінформ
Україна продовжує акуратно виконувати свої боргові зобов'язання та створила Фонд обслуговування та погашення державного боргу. 

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав у інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», передає Укрінформ.

"Україна завжди акуратно виконувала свої зобов'язання. Це імідж держави. 1 березня Мінфін України зробив купонну виплату у розмірі $292 млн за єврооблігаціями. Наступний великий платіж буде у вересні, тому немає жодного приводу розпочинати розмови про списання боргів", – сказав Шмигаль.

Як наголосив прем'єр, для України важливою є довіра іноземних кредиторів.

"Ми хочемо позичати гроші, отримувати гранти, мати стабільні зв'язки з нашими закордонними партнерами, тому маємо бути відповідальними", - пояснив він.

"Ми створили Фонд обслуговування та погашення держборгу. Україна та українці сьогодні захищають не лише себе, а й увесь цивілізований світ. Тому ми розраховуємо на розуміння ситуації та наповнення цього фонду", – зазначив глава Кабміну.

Шмигаль повідомив, що уряд веде переговори щодо підтримки України з європейськими та американськими партнерами, з іншими країнами та міжнародними організаціями, а також із корпоративним сектором.

"Щодо країн – робота передбачає декілька частин. Перша – це забезпечення наповнення бюджету. Друга частина – це глобальна підтримка макрофінансової стабілізації. Третя – це частина майбутнього: це фонд оновлення України. Це recovery план", – зазначив Шмигаль.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-