Ірландія на виконання санкцій ЄС розірвала договори оренди з авіакомпаніями росії

Ірландія на виконання санкцій ЄС розірвала договори оренди з авіакомпаніями росії

Укрінформ
Усі ірландські лізингодавці виконали санкції Європейського Союзу проти російської федерації у зв'язку з її вторгненням в Україну та розірвали договори оренди з російськими авіакомпаніями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters з посиланням на Асоціацію авіаційних лізингодавців Ірландії (Aircraft Leasing Ireland (ALI)).

Зокрема, договори з російськими авіакомпаніями розірвала найбільша в світі компанія з оренди літаків AerCap Holdings, а також інші члени ALI - компанії SMBC Aviation Capital, Avolon, Aircastle, на які припадає понад 60% світового парку літаків, які здаються в лізинг.

"Події в Росії безпрецедентні і продовжують розвиватися", - заявили представники ALI.

Нагадаємо, у відповідь на напад росії на Україну Євросоюз 26 лютого запровадив санкції проти російської авіаційної галузі. Зокрема, країни Євросоюзу заборонили російським бортам перетинати їхній повітряний простір. Після цього було заборонено експорт та лізинг нової техніки, а також страхування та техобслуговування літаків.

У тому числі до 28 березня європейським лізинговим компаніям необхідно було повернути свої літаки з Росії, щоб дотриматися санкцій Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-