В Україні суттєво спростять процедури приватизації та оренди — ФДМУ

В Україні суттєво спростять процедури приватизації та оренди — ФДМУ

Укрінформ
Процедури приватизації та оренди в Україні буде суттєво спрощено, відповідні документи нині проходять фінальні погодження.

Про це повідомляє перший заступник голови Фонду держмайна Ольга Батова в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ми активно працюємо над створенням нових можливостей для релокації та підтримки бізнесу, збереження та створення робочих місць. Процедури приватизації та оренди буде суттєво спрощено, усі відповідні документи проходять фінальні погодження. Скоро сотні тисяч квадратних метрів державних площ та інших активів стануть знову доступні для підприємців через оренду та приватизацію", - зазначила Бутова.

Крім того, зауважила посадовець, орендарі держмайна в зоні активних бойових дій будуть звільнені від плати за оренду. Окремим категоріям орендарів, які не можуть працювати зараз, в усіх інших регіонах буде запропоновано до погодження КМУ зниження орендної плати.

За її словами, наразі ФДМУ налагодив безперебійну роботу. Зокрема, відновлена робота реєстрів і сайтів ФДМУ з оренди та приватизації; захищені сервери та бази даних реєстрів корпоративних прав, об’єктів держвласності та звітів про оцінку майна; розроблено й внесено законопроєкт щодо створення реєстру звітів про оцінку збитків, завданих агресором.

Як повідомлялося, у Верховній Раді України зареєстрований законопроєкт №7191 про особливості приватизації державного майна в умовах воєнного стану, який передбачає спрощення окремих процедур під час підготовки об'єктів державного майна до приватизації.

24 лютого у зв’язку з широкомасштабним вторгненням рф в Україну Фонд державного майна призупинив проведення аукціонів з приватизації та оренди держмайна. У ФДМУ зауважили, що всі операції будуть відновлені, щойно це дозволять обставини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-