Ашан лишається в рф, прикрившись «метою бренду»

Ашан лишається в рф, прикрившись «метою бренду»

Укрінформ
Генеральний директор Auchan Retail International Ів Клод пояснює свій вибір залишитися в росії “з людської точки зору”.

Про це Клод заявив в інтерв’ю "Journal du dimanche", передає Укрінформ.

За словами гендиректора Auchan, збереження діяльності групи в росії, що є «непростим» вибором після заклику перед парламентом Франції президента України Володимира Зеленського до французьких компаній покинути росію, оскільки “вихід можна уявити з точки зору економічної, але не з людської точки зору”.

“Пан Зеленський дуже смілива людина, яку я поважаю. У контексті війни у своїй країні він є зразковим. Але ці слова несправедливі. Безрезультатно налаштовувати людей один на одного. Найважливіше для нас – це зберегти наших співробітників і забезпечити нашу основну місію – продовжувати годувати населення цих двох країн. У нас ніколи не було іншої мети. Я готовий прийняти громадську думку, яка з нами не погоджується. Нас легко критикувати, але ми є тут, ми відкриті і діємо на користь цивільного населення”, - заявив Клод.

“Мета нашого бренду – бути корисним, де б ми не були”, - наголошує він.

Як передає видання Sud-Ouest, група Auchan вирішила залишитися в росії, де вона присутня вже двадцять років і налічує 30 тис. людей, навіть у випадку запланованих збитків на 2022 рік.

У росії, де Auchan досягає 10% своїх глобальних продажів, «ми маємо позиціонування дискаунтерів, і ми віримо, що в період високої інфляції внесемо свій внесок у захист купівельної спроможності населення», додає Клод. За його словами, він "не хоче позбавити своїх працівників, 40% з яких є акціонерами, роботи, а клієнтів — хліба насущного".

«Я щодня задаю собі запитання, тому що рішення прийняти непросто, але я переконаний, що воно правильне. Я відчуваю підтримку з боку моїх акціонерів, моїх співробітників і наших соціальних партнерів», - цитує видання слова гендиректора Auchan у відповідь на запитання про наслідки такого рішення для іміджу групи.

Він додав, що «не відчуває» інтенсивних дебатів в Асоціації сімей Мюльє (AFM), в якій 77 500 чоловік працює у росії, і основним акціонером якої є Auchan.

Як повідомляв Укрінформ, вчора міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав клієнтів і партнерів бойкотувати французьку мережу супермаркетів «Ашан» та інші торговельні мережі, які продовжують діяльність у росії.

"Французькі компанії повинні піти з російського ринку: Рено, Ашан, Леруа Мерлен та інші, вони повинні перестати бути спонсорами для військової машини росії. Спонсорами вбивств дітей, жінок, спонсорами ґвалтувань, мародерства з боку російської армії", - заявив 23 березня під час виступу перед парламентаріями Франції Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-