Аграрії зможуть отримати кредит під 0% — Мінагрополітики

Аграрії зможуть отримати кредит під 0% — Мінагрополітики

Укрінформ
Українським сільгоспвиробникам надали можливість отримати до 60 млн гривень кредиту під 0% в рамках розширеної програми «Доступні кредити «5-7-9%».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства, передає Укрінформ.

«Відповідно до рішення уряду, розширена програма «Доступні кредити «5-7-9%». Аграрії протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення можуть отримати кредит під 0%. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн.», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що строк кредитування залежатиме від цільового призначення коштів. На реалізацію інвестиційного проєкту та на рефінансування заборгованості кредит надається щонайбільше на 5 років. Для фінансування оборотного капіталу – на 3 роки.

У міністерстві підкреслюють, що кредит надається виключно на придбання основних засобів та покриття будь-яких витрат, пов’язаних із провадженням сільськогосподарської діяльності в значенні Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

“Вартість такого кредиту буде 0%, всі відсотки компенсує держава для того, щоб за ці кошти сільськогосподарські виробники могли купити всі необхідні засоби виробництва та здійснити посівну компанію”, — зазначив перший заступник міністра Тарас Висоцький.

Як повідомлялося, уряд зняв всі обмеження за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», тепер будь-який український бізнес зможе отримати кредит на пільгових умовах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-