Радник Президента: Найкращий спосіб зупинити путіна – перекрити потік грошей за нафту й газ

Радник Президента: Найкращий спосіб зупинити путіна – перекрити потік грошей за нафту й газ

Укрінформ
Найкращим способом зупинити військову машину президента рф володмира путіна в Україні є перекриття потоку твердої валюти при оплаті за російські енергоносії.

Як передає Укрінформ, про це у колонці для американської газети The New York Times написав радника Президента України з економічних питань Олег Устенко.

«Найкращий спосіб зупинити військову машину пана путіна – це перекрити його щоденний потік твердої валюти. І найкращий спосіб для Європи зробити це полягає в припиненні передачі грошей за російську нафту й газ», - повідомляє він.

За його словами, Сполучені Штати повинні також ввести вторинні санкції, які можуть перешкодити будь-кому способу легально відправляти та фінансувати російську нафту.

Зазначається, що надходження від експорту енергоносіїв фінансують понад 40% російського бюджету.

Устенко пропонує, щоб платежі за російський газ надходили на депозитні рахунки, щоб ці гроші не могли бути використані на придбання зброї.

Ба більше, він заявив, що країни ОПЕК та інші постачальники нафти можуть забезпечити додаткові 2,2 млн барелів на добу протягом місяця, адже ці країни не повинні бути зацікавлені в тому, щоб ціни на нафту зростали занадто високо, тому що це різко прискорить перехід на відновлювані джерела енергії.

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-