НБУ закликав центробанки розірвати кореспондентські відносини з банками росії та білорусі

НБУ закликав центробанки розірвати кореспондентські відносини з банками росії та білорусі

Укрінформ
Національний банк України звернувся до центробанків Канади, Японії, Великої Британії, США, Швейцарії та Європейського центрального банку із закликом переглянути та розірвати кореспондентські відносини з усіма банками росії і білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

За словами голови Нацбанку Кирила Шевченка, Швейцарська Конфедерація, Велика Британія, США та ЄС вже запровадили санкції щодо деяких банків росії. Зокрема, заморожено активи, заборонено доступ до фінансових ресурсів, що перевищують певний строк їх повернення, та застосовано обмеження кореспондентських відносин.

Але останні дії загарбників чітко свідчать про те, що вжитих заходів недостатньо. Адже вони й надалі продовжують отримувати фінансування, в тому числі за участі банківських установ своїх країн, проти яких вищезазначені санкції ще не застосовані.

"Ми високо цінуємо міжнародну підтримку, яку вже отримали. Проте вважаємо, що перегляд та розірвання кореспондентських відносин з усіма російськими та білоруськими банками дасть змогу посилити тиск на агресорів та досягти максимального ефекту від уже запроваджених санкцій", - наголосив Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України також звернувся до керівництва міжнародної системи SWIFT із закликом відключити центральний банк рф від системи обміну фінансовими повідомленнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-