З початку війни понад 2 тисячі українців придбали військові ОВДП

З початку війни понад 2 тисячі українців придбали військові ОВДП

Укрінформ
Станом на 21 березня понад 2 тисячі громадян та представників українського бізнесу стали власниками військових ОВДП на суму майже 4 мільярди гривень та 742 тисячі доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«За понад три тижні з початку повномасштабного нападу російської федерації на нашу країну Міністерство фінансів України провело сім аукціонів із продажу військових облігацій, завдяки яким до державного бюджету станом на 21 березня 2022 року залучено понад 20 млрд грн та майже 12 млн дол. США. Відповідні аукціони проводяться щотижня»,- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що станом на 21 березня понад 2 тисячі громадян та представників українського бізнесу стали власниками військових ОВДП на суму майже 4 мільярди гривень та 742 тисячі доларів, підтримавши у такий спосіб фінансову стійкість України.

Загалом після запуску вторинного ринку військових ОВДП обсяг торгів перевищив 6 млрд грн. Угоди укладаються як на позабіржовому, так і на біржовому ринках.

Як повідомлялось, після введення воєнного стану Кабінетом Міністрів прийнято рішення про випуск військових облігацій. Вони покликані акумулювати кошти для забезпечення потреб Збройних Сил України та стабілізувати фінанси держави в умовах воєнного стану. Депозитарій Національного банку забезпечує розміщення, облік та обслуговування обігу військових ОВДП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-