Нацбанк збільшив ліміт на зняття готівки до 100 тисяч

Нацбанк збільшив ліміт на зняття готівки до 100 тисяч

Укрінформ
З 21 березня 2022 року збільшено щоденний ліміт на зняття готівкової іноземної валюти в Україні та за кордоном з 30 до 100 тисяч гривень (в еквіваленті).

Про це повідомив Нацбанк на своєму сайті, передає Укрінформ.

"Збільшено щоденний ліміт на зняття готівки в Україні з рахунків у іноземній валюті з 30 тис. грн до 100 тис. грн (в еквіваленті). Цей ліміт також поширюється на зняття валюти за кордоном із рахунків в іноземній валюті, що відкриті в українських банках.", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що щоденний ліміт у 100 тис. грн на зняття коштів в Україні з рахунків в національній валюті лишається чинним. Натомість за кордоном зняття валюти з гривневих рахунків обмежено лімітом у 100 тис. грн на місяць.

Водночас регулятор звертає увагу на те, що впроваджені зміни не стосуються використання платіжних карток за кордоном та в Україні для розрахунків із метою оплати вартості товарів, робіт та послуг. Розрахунки за допомогою карток і надалі можуть здійснюватися без обмежень.

Національний банк також обмежив загальним лімітом у 100 тис. грн (в еквіваленті) на місяць:

  • переказ коштів на рахунки фізичних осіб за кордоном з використанням реквізитів платіжних карток платника та отримувача (P2P-перекази);
  • операції з використанням платіжних карток для придбання активів, які безпосередньо конвертуються (обмінюються) на грошові кошти та належать до операцій quasi cash. Серед таких операцій - поповнення електронних гаманців, брокерських або форекс-рахунків, оплата дорожніх чеків, купівля віртуальних активів тощо.

Крім того, Національний банк розширив перелік винятків до заборони на перекази за кордон. Тепер до таких винятків додано валютні операції резидентів із виконання зобов’язань, які забезпечені державною гарантією.

Також дозволяється купувати іноземну валюту на умовах «форвард» за форвардними договорами, що були укладені до 23 лютого 2022 року (включно) з дотриманням визначених умов.

Як повідомлялось, розраховуватися картками українських банків за товари та послуги в торговельних мережах та інтернеті можна без обмежень як в Україні, так і за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-