Всі діючі українські АЕС працюють стабільно - Енергоатом

Всі діючі українські АЕС працюють стабільно - Енергоатом

Укрінформ
В Україні станом на 9:00 21 березня 2022 року всі чотири діючі атомні електростанції продовжують стабільно виробляти електричну енергію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

Зазначається, що сумарна поточна потужність атомних електростанцій забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Зауважується, що в умовах воєнного стану та повномасштабної агресії росії НАЕК «Енергоатом» посилив контроль і визначив виключну пріоритетність питань безпеки ядерних установок над усіма іншими. Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень та будівель електростанцій, периметри захищених зон і прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їхніх захищених зон перебувають під посиленим наглядом та контролем.

Запорізька АЕС і місто Енергодар захоплені окупантами та вже 17-ту добу перебувають під контролем ворожих військових формувань. Пошкоджену внаслідок ворожих обстрілів високовольтну лінію електропередач ЗАЕС – Каховська 750 кВ, через яку здійснюється видача електроенергії із Запорізької атомної електростанції, відновлено, і вона забезпечує стабільне функціонування ЗАЕС.

Всі 6 енергоблоків Запорізької АЕС обслуговуються українським персоналом, зміни мають можливість ротації.

"Формально окупанти не втручаються в роботу АЕС, проте всі технічні рішення персонал вимушений погоджувати з командиром загарбників. Працівники станції перебувають під сильним психологічним тиском з боку окупантів, весь персонал по прибутті на станцію ретельно перевіряється озброєними терористами. Внаслідок цього ядерна та радіаційна безпека – під загрозою", - наголошують в Енергоатомі.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня. ЧАЕС була захоплена російськими військами ще в перший день агресії - 24 лютого.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська під вигаданим приводом "денацифікації" та "демілітаризації" України обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-