Ворожі обстріли пошкодили два об'єкти Укртранснафти

Ворожі обстріли пошкодили два об'єкти Укртранснафти

Укрінформ
Із 24 лютого внаслідок обстрілів російською армією зазнали пошкоджень два об'єкти АТ "Укртранснафта".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАК "Нафтогаз України" у Телеграмі.

"АТ «Укртранснафта» повідомляє про об’єкти, що внаслідок ворожих обстрілів зазнали ушкоджень від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. Йдеться про 2 активи у Вінницькій та Сумській областях", - зазначається в повідомленні.

Так, 15 березня у Вінницькій області внаслідок ракетного обстрілу була пошкоджена повітряна лінія електропередавання напругою 10 кВ, що живить одну з нафтоперекачувальних станцій Укртранснафти. Зазначається, що подача електричної енергії на нафтоперекачувальну станцію була відновлена аварійно-ремонтною бригадою того ж дня.

Крім того, у Сумській області внаслідок обстрілів Качанівського газопереробного заводу ПАТ «Укрнафта» 28 лютого 2022 року було пошкоджено і майно приймально-здавального пункту Укртранснафти, який розташований поряд. Вибуховою хвилею та вогнем частково пошкоджено приміщення операторної. Ніхто з персоналу не постраждав.

У Нафтогазі підкреслили, що Укртранснафта продовжує забезпечувати стабільну роботу нафтотранспортної системи України в умовах воєнного стану.

АТ “Донецькоблгаз” продовжує роботу в зоні діяльності. Фахівці компанії здійснили обстеження газових мереж після обстрілів для виявлення пошкоджень, що могли залишитися непоміченими. Наразі бригади полагодили всі мережі, що можливо було відремонтувати наявними засобами. Загалом з 24 лютого Донецькоблгаз відновив газопостачання для понад 5 тис. споживачів.

Споживачі ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” за добу використали 84 млн кубометрів газу. Повідомляється, що компанія розіслала договори на постачання газу для 6 теплоелектроцентралей у рамках механізму ПСО. Мова йде про АТ "Херсонська ТЕЦ", ПрАТ "Миколаївська ТЕЦ", ТОВ "Сумитеплоенерго", ТОВ "Фірма "ТЕХНОВА", КП "Київтеплоенерго" та ПрАТ "Харківська ТЕЦ-5". Компанія також продовжує постачання газу для ТЕС по ПСО згідно з постановою уряду №222 від 6 березня.

Станом на 18:00 20 березня усі діджитал сервіси ГК "Нафтогаз України" працюють в повному доступі. За минулу добу контакт-центр компанії обробив понад 300 дзвінків зі всієї України. Нафтогаз просить всіх, у кого є можливість оплатити рахунки за газ, зробити це, щоб забезпечити компанії можливість працювати та забезпечувати українців теплом.

ТЕЦ Нового Роздолу та Новояворівська працюють у звичному режимі. Філії "Новороздільські електромережі" та "Новояворівські електромережі" працюють стабільно. Електроенергією забезпечені споживачі Нового Роздолу, Новояворівська та прилеглих населених пунктів.

АТ «Укрспецтрансгаз» продовжує забезпечувати ритмічну поставку скраплених вуглеводневих газів. Водночас компанія докладає всіх зусиль для забезпечення належної технічної і комерційної придатності рухомого складу.

Шебелинський НПЗ (Харківська область) призупинив роботу 26 лютого 2022 року через загрозу ворожих обстрілів. Робота заводу буде відновлена, як тільки це не становитиме загрози для життя і здоров’я працівників. Водночас кілька відділень з переробки газу (виробництво LPG) продовжують роботу.

Об'єкти мережі ПСГ АТ “Укртрансгаз” залишаються під посиленою охороною та продовжують працювати у штатному режимі. АТ “Укргазвидобування” стабільно продовжує видобувати газ на всіх своїх об’єктах, за винятком тих, які знаходяться поблизу лінії зіткнення.

ВАТ “Кіровоградгаз” працює у звичайному режимі.

Як повідомлялося, протягом минулої доби 6182 українським споживачам було відновлено газопостачання, понад 190,6 тис. споживачів - постачання електроенергії. Загалом, за даними Міненерго, знеструмленими залишаються понад 1336 населених пунктів із понад 1 млн споживачів. Без газопостачання залишаються понад 278 тис. домогосподарств.

Фото: inforesist.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-