Мінфін уже продав військових облігацій на 20 мільярдів

Мінфін уже продав військових облігацій на 20 мільярдів

Укрінформ
Міністерство фінансів України продало через аукціони військових облігацій на суму близько 20 мільярдів гривень.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі всеукраїнського телемарафону.

"Військових облігацій на аукціонах продано близько 20 млрд гривень", - сказав міністр.

За словами Марченка, фізичні особи можуть купувати облігації через уповноважені банки-агенти, які є первинними дилерами. За словами міністра, таких банків в Україні більшість.

Очільник Мінфіну зазначив, що Україна залучає міжнародних інвесторів на внутрішні аукціони з продажу облігацій. 

Як повідомлялося, у зв’язку з російською агресією уряд ухвалив рішення про поетапний випуск військових облігацій. Планується здійснити державні внутрішні запозичення в обсязі до 400 млрд грн. Покупцем військових облігацій буде Національний банк.

Міністерство фінансів України 1 березня розмістило військових облігацій на 8,1 млрд грн, 8 березня - на 6,6 млрд грн, 15 березня - на 5,4 млрд грн.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-