За Азовсталь тривають бої, металургійний гігант фактично знищується — Денисенко

За Азовсталь тривають бої, металургійний гігант фактично знищується — Денисенко

Укрінформ
За Азовсталь в Маріуполі тривають бої, попередньо можна сказати, що цей металургійний гігант фактично знищується. Задача путіна - не демілітаризація, а деіндустріалізація України.

Про це під час телемарафону сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає Укрінформ.

"Зараз йдуть бої за Азовсталь. По суті за тими даними, які є, можемо сказати, що ми втратили цей економічний гігант. По суті один з найбільших металургійних заводів Європи фактично знищується... Ми повинні чітко розуміти — це особиста вказівка путіна знищити це місто, і паралельно, безумовно, одна з його ключових задач у війні. Як би не завершилася ця війна, що б не було далі, його задача не демілітаризація України, його задача - деіндустріалізація України. Тобто зробити так, що після них нам довелося відновлювати наші заводи наступні десятиліття", - сказав радник міністра.

Денисенко нагадав, що 18 березня частині мешканців міста вдалося виїхати в безпечні регіони.

"В Бердянську облаштований перевалочний пункт, назвемо це так, де люди можуть зупинитися, отримати допомогу. Будемо сподіватися, що сьогодні також вдасться зробити гуманітарні коридори, щоб ще більша кількість людей змогла вирватися з цього блокадного міста", - сказав Денисенко.

Як відомо, 24 лютого російський президент володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-